Strony

O mnie

Moje zdjęcie
Z zawodu grafik komputerowy, na studium z rachunkowości a z zamiłowania i zainteresowania ciasta i gotowanie:)

Galaretki W Pomarańczy


    
Przedstawiam wam moje przed wczorajsze 
galaretki w skórce po pomarańczy wyszły fenomenalnie 
i szczerze nie spodziewałam się,
 że takie to jest dobre. 
U mnie w rodzinie "praktykuje" się robienie galaretki w tradycyjnej formie, jednak ta forma chyba najbardziej mi odpowiada:)
Zresztą nie tylko mi, bo skoro tyle osób z mojego otoczenia ją próbowało i im smakowało to chyba musi być coś na rzeczy, nieprawdaż ? :)
Galaretka idealnie wkomponowuje się w delikatnie kwaśny miąższ skórki, gdzie galaretka sama w sobie jest słodka, ale jednak ie do końca.
Szczerze to uwielbiam takie połączenia, ale tylko w deserach, bo jeżeli chodzi o dania i sosy słodko-kwaśne to szczerze nie lubię. 
No ale zobaczymy co dalej wyjdzie w moimi deserkami, 
testujemy i jak coś się pojawi od razu wrzucam na tą stronę :)
Przepis

Składniki:
Kolorowe galaretki w proszku (ilość zależy od was)
Woda gotowana
Kubki 

Przygotowanie:
Pomarańcze myjemy, kroimy wzdłuż na pół. 
Z każdej połówki wydrążamy miąższ i dajemy do wyschnięcia.
Nasze galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Najlepiej jest zrobić je w miseczce(każdą osobno) wtedy łatwiej będzie nam mieszać. Nasze wyschnięte połówki pomarańczy tj. skórki, ustawiamy ma kubkach (najlepiej tak by utknęły i nie latały, wtedy nie wyleje się zawartość). Przelewamy łyżką lub chochelką nasze galaretki do samego czubka. 
Gotowe wstawiamy do lodówki na całą noc by stężały.
Na drugi dzień wyciągamy i kroimy( według uznania)
Mi z jednej połówki pomarańczy wychodzą 4 kawałki galaretek.

Polecam :)
Smacznego !

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Komentarze

. © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka